Schoolkorfbaltoernooi 2019

2019-06-27

Verslag Gelders kampioenschap schoolkorfbal 2019
 
Het is al driekwart jaar geleden, maar 26 september 2018 waren de velden van DVO het decor voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi.
Ook in de A-poule van groep 7/8 deed een team van onze school mee. Na een paar vrij eenvoudige winstpartijen was de laatste wedstrijd beslissend. Tegenstander was de school met meerdere spelers uit de D1 van DVO. Voor sommigen (ook de tegenstander) onverwacht wonnen we deze superspannende wedstrijd! Winnaar van de Bennekomse wisselbeker!
In tegenstelling tot het vorige jaar werd dit jaar weer het provinciaal (Gelders) kampioenschap gehouden. Door onze winst hadden we recht om mee te doen. Een paar keer trainen onder gym-/schooltijd en op 22 juni 2019 op naar de velden van korfbalvereniging Telstar in Hoevelaken.
We kregen al snel door dat de tegenstanders van een ander kaliber waren dan in Bennekom. In de categorie groep 7/8 deden acht scholen mee, verdeeld over twee poules. Na drie pittige wedstrijden tegen scholen uit Veenendaal, Harderwijk en Ermelo gingen we als groepswinnaar naar de halve finale! Een resultaat op zich!  
In de halve finale begon de vermoeidheid wat toe te slaan en we werden nogal meegetrokken in et rommelige en fysieke spel van de tegenstander. Deze spannende wedstrijd (hieronder  in beeld) wisten we te toch met 7-5 te winnen. Naar de finale!!!


 
De school uit Ermelo, onze beste tegenstander uit de poule, had de andere halve finale verloren en waarschuwde ons al voor de andere finalist. Ze gunden ons graag de eindzege en gaven ons nog wat tips over deze school uit Hoevelaken. Helaas waren vermoeidheid, de vele wisselspelers en de fanatieke aanhang van de tegenstander ons teveel: we verloren de enorm spannende finale met 3-2.
Jammer, maar met tevredenheid en gepaste trots kijken we terug op deze leuke dag. Voor herhaling vatbaar!

 

 
 
 


Buitenlesdag

2019-04-02

2019-04-02

Onze school heeft actief meegedaan met de buitenlesdag. Dit is zelfs in het nieuws gekomen.
Klik op onderstaande link voor het bericht op omroep Gelderland.

Omroep Gelderland


Projectavond

2019-03-28

2019-03-28

In het Bennekoms nieuwsblad stond een artikel over de projectavond op onze school over kunst.
Klik op onderstaande link voor het artikel.

Bennekoms Nieuwsblad
« Vorige pagina Volgende pagina »